Saturday, December 09, 2006

yatta ~~!

__.:^:..:^:...___ *waving*
at last dapat connection balik! 3 hari aku suffered coz of.. ada pencurian kabel berlaku kat kampong nih untuk masuk ke 3 kalinyer.. yare yare.. langsung xde pencegahan ke org telekom ni? pasni nak biar smpai ade kali ke 4, 5 dan seterusnye? *mad*

wat i'm doin lately was.. melindungi kawasan rumah dari serangan monyet2 dan beruk2 kampung. serious. sejak fafa datang, bawak angin mojo die tuh, banyak pulak monyet yg menceroboh masuk kawasan umah aku.. just looks at ma coconut tree below, botak dikerjakan. n my job, melastik 'em!! believe it! its fun but hurting!! just looks at ma hand its bleding, bengkak n melecet! mgu ni mmg byk keje yg mencederakan tgn aku! monyet2 yg biadab salah satu puncanya, so bad x dpt tangkap close up muka diorg bg korg tgk! seram! diorg kalu x makan daun kelapa, kacau bunga, kacau kaktus, menari atas rumah! siapla nanti aku letak anaconda kat atas umah!

pokok kelapak
pokok kelapak yg dikerjakan


sakit
its hurt !



dan untuk pertama kalinye, ku belaja wat jeruk limau, not sure limau nipis? bisanye untuk buar acar buah *nods*. we use kikir parut yg rata tu, then tekan limau tu atasnye untuk buang getah die or supaya limau ni lebih menyerap mase buat jeruk. banyak gile n benda ni buat bahu aku kejang n hurting so badly coz nak tekan tu perlukan tenaga yg kuat sket.. aku ni mane leh wat kerja2 camnih, tulang aku kecik! LOLz >,< so sape penah bwat benda ni selain aku? xde kan? kakaka ruginye korg!


limau
gelek limau atas kikir


GATH !
yup 2 !! last friday yan held girls gath member2 x-smksg. kecewa coz x ramai yg dtg, but we njoyed d time together. yg dtg just : yan, deela, mah, feezah [dak2 ni lg!], lail, zaza, idah, hana n me. buat kat mb pt raja yg x besh tuh. haha betul ape? aku x ske makan kat meri brown ni sebab mahal dan x sedap langsung! x worth! nak bwat camne, tu je yg ade.. gath patut mula kul 3. tp aku, yan, feezah dtg kul 340! haha jgn marah aku, marah yan!! aku driver je! >,< chatting smpai kul 530 lebey kurg, balik la.. pepun, mmg seronok, dah lama x gelak sakan sejak cuti nih.. huhu

me,mah, feeza
me.mah.feezah


yan, deela
yan.deela


gath
us, deela.. x pandai amik pic ke?! ;D


kesimpulannye, walaupun 3 hari xde net ni, ade hikmahnye, bnyk benda yg aku buat selain ngadap pc. hehe. n dapat le aku blogging panjang2, x le kering idea.. k c ya next post. jyaaa~~

p/s: FYI, most pics dlm blog ni pkai ma lame cam phone 2.0 mpxels, so dont complain bout d quality. its just 2! T.T [coz its more handy, n i hate bring ma kodak 5.0 wif me]

3 comments:

Anonymous said...

~wah..leh survive gak tanpa online eyh? maybe stp kali ko balek kampong je kabel kne curik..so ksimpulan...jgn balek lagi eyh..huhu..amboiiii..sesedap sanubari kate aku bwak angin mojo..mmg kampong ko tu byk berok...berok jahat lak tu..tgk aku smacam..mcm nak goda aku je..aku tau la aku comey..tp jgn la tgk lama2 sgt...seram dowh..alaaa...ko pandai lestik ke? mcm tak je...darah konon..smua tu tipu..jgn percaya ya kpd pembaca2 lain..huhu..alahai..wat jerok lak..nti buat kan kitorg eyh.bg kitorg rase..gath eyh? bestnyeee...aku punye gath lg best...nak wat BBQ kat tepi pntai..jeles x? msti laaaa..hahahahaha...(ketawa kejam).. owh..so ko kire wat keje gak la selain online..unbelievable..tp ok la gak kan..huhu.eysok aku balek kmpong kat tawau..will be away..soo take care,,,enjoy blk kl tuh..urrgh...windu umaaaah...windu bangat sih..haha...bubye

Anonymous said...

huhuhu mcm aku x tau ko ylibat dlm sindiket curi kabel tu kn??? hek ellehh yg ko g gath lambt tuh ko g jumpa crew ko dlu kn?? cam aku x tau,,, nut,, x pyh laa nk slhkn org,,,aku tau laa ko mrana x dpt allowance cam aku yg chumei lg baek hati nieh,,, x per,, aku phm,,, muahahah,, so0 catch u later kt kl,, aku igt sampai sna jer aku pinjam laptop rina utk online muahahahhaha huhuhu

p/s=fafa? mojo? bwk angin? nut ko nie ska buat kepercyaan karut laaa

[eRma yg BerhatI baeK]

LittleShijuku a.k.a Nutz said...

@fafa - awak tu pandai kemakan jeruk? hah. eley, gath bbq tepi patai? mmg la, awak bergath ngan nenek awak kat tawau tu kan? muahaha. awak x pyah balik umah cheras la. kitorg x rindu ko pon.

@erma jahat - ko kalau merepek mmg pandai kan? owh rina tgal laptop die eyh? bagusla, coz sng aku nk at maybank2u nanti. nanti aku bw akunyer wireless adapter, takut ade pencurian kabel plak kat cheras nanti. hua3 :3