Wednesday, December 20, 2006

huh banjir?

guess what? bangun je pg td, i read paper at utusan.com.. stated dat almost placest in johore r flooding. then i'm shocked when i saw some vehicles front ma house. its villagers. their house r flooding so they put their vehicles in ma house, coz only ma house is SAFE. hehe how come eyh? sebenarnye, i only heard from my dad last night dat only bahagian darat yang kena, n this morning, laut too.. mine is bahagian laut. tengok la map tuh, suma kene banjir xcept SURAU n rumah aku yg warne purple tuh is ma HOME tu maybe sbb tanah tinggi skit tu yg selamat..

banjir


then, when mama keluar meeting, ayah kuar keje, wawa kuar g english class, aku pun kuar gak g tgk banjir.. hehe jakun beb! dah 15 tahun x banjir camnih tau! so amik la pics sket, suma org tgh kemas umah, n kids happily playing at d water.. wah, just like me past 15 years >,< .. there r some pics i snapped this morning;

DSC00730

bridge umah "yeh" hampir tenggelam


DSC00732

umah mcik leha. mcik leha g haji so die x tahu. haha


DSC00729

umah tokcik cam biase, selamat sbb tinggi


DSC00733

org kampungnyer belongings. aku kenal kancil tuh nor punya (member sek rendah dolu)


dan.. memula geram gak bile malam td, member2 suma x berenti tanye.. umah ko banjir ke? mane le diorg dgr nih?? rase kelakar pun ade.. tapi time kasih la sbb caring yer kawan2.. jgn risau, umah aku x banjir la weyyyyyyyyy!

duh hujan2 nih,laparnye.. takoyaki... ~~~ >,<

2 comments:

eRmA yg h0t!! said...

huhuhu k0 kt mna p0nt mmg jaKun huhuhuhuhu,,,, rs caM t0urist kunUn!!! huhuhu dlu wak2 kecik2 bapak aku g mlawat banjir naek sampan pergh!!! lagi syi0k~~

LittleShijuku a.k.a Nutz said...

hehe ape salahnyer jd tourist kat tempat sendiri? hehe. weyh 15 tahun dulu pun aku naik sampan tau! banjir 1 meter! haha aku pindah umah lg, g sewa kat taman seri aman! ha ha ha