Thursday, November 23, 2006

touring johore? duh, tiring!

hehe, bleyh jd pnjang post kali nih.. nih dier citer tour jb start hr ahad till rabu, rabu? yela rabu ni la. huhu~~~~

k 1st mestila start dr umah aku, sepanjang aku duk kg nih mmg aku dah jarang kuar nek moto sjak da bwk keta, sjak fom 5 le sng kate. so dah lama la x merempit. tp sebabkan request dari fafa si labuan yg amat kasihan tuh, aku bg jela die merempit, walaupun x la rempit mane sbb bwk skuter jek. huhu. seriouly, fafa seorg penungang berbahaye! if ur mom knw bout dis~! rasenye tu jela kot event yg diorg njoy kat sini. truly kampung. ahad plak plan nak gerak ptg. so b4 gerak pas lunch kitowg borak2 la lpak ats katil plan nak kemane plak.. dududud eyh kul 3 dah! ujan! so drive dlm ujan la!

nutsy

berangan sampai ujan


ondway g jb, umah yg dituju umah shery, ujan lebat bkn men.. redah jela.. certain area x ujan plak, so bleyh la speeding mane yg kene, xp~ sampai dlm kul 530. jam kat skudai. 1 jam pjalanan.. diorg kate giler cepat.. slalu 2 jam, tp rasenyer aku bwk x le laju mane pun, takat 120-130 km/j je. tapi ofcoz la ckp ngan parents diorg kuar awal, huhuhu. lepak2 sampai dinner, abesh je makan kitorg cabut g danga, b4 tuh sgah hospital sebelah tgk atuk kilod br gerak g danga bay. damn njoy giler. hving so much fun! njoy! men paddle boat! paling besh! aku partner ngan fafa, kilod wif shery.. serious they'r bad at paddling! haha, tahan gelak je kita kan fa tgk diorg paddling ke blakang? hahaha.. lepas men boat kitowg g amik pics sakan.. sampai la saat bersejarah mase amik pics kat tombstone tuh, lepas je 1 click kamera tuh, hujan tanpa renyai, yakni dgn maha lebat nye turun tanpa sign pon! wargh~~ basah kuyup giler! basah2 cam2 sape leh tahan beb? so kitowg pon balik awal ler! well, wet shirt party! LOL!

paddling

paddling = seronok + penat giler


sad

wet! sad! sweetcorns!


isnin, lpas zuhur n lunch kat umah shery [ibu shery masak nasi beriani beb!] kitowg jalan g plaza angsana, matlamatnye nak men bowling jela.. sucks, bowling angsana x besh!! main 2 games mcm lama giler. igt main nak lepas tensen, makin bertambah plak. dgn tunggu fuzz yg rupa2nye xdtg. huh~ pas kecewa main xdpt score besh, kitorg try plak menatang yg x pnah kitorg bwat b4 dis : karaoke!

gurls : weyh, karaoke jom? cam besh je tuh!
fafa : ish, taknak la, awak nak awk g la.. sy jalan kat sana..
me : eyh fa, ade my heart la..
fafa : what? my heart!! jom g!!


haha, she's funny. n inside d box there, fafa la plg loud n emo! kitorg gelak penuh perasaan, melepaskan kekecewaan kat lane 14 td tuh!! sampai ramai guys kat luar dtg dkat tgk ktorg! ktorg pdulik hape.. banzaaaaai! keep it louder gurlsssss~!

loud

d emos

creamy

ice creams b4 bowling


dats it. then, kitorg tunggu ujan reda dlu b4 g umah kilod kat pekan nenas, agak2 kul 6 lebey bru gerak kuar dr angsana. ujan, jalan bz, jammed! sampai umah kilod dlm ku 715. pas mandi n solat, makan lagi.. keje makan je tour jb nih. makan sedap weyh, then tgk tv, kuar beli topup, tv lagi n tidooo. nothing much kat pkan nenas, nak jln pon cam limit sgt mase, so fun layan baby anak buah kilod, he's adorable~! selasa pagi gerak ke jb semula, umah shery, siap2 dlm kul 1130 kitorg g cs nak tgk movie. amik tiket happy feet pkul 250. so pusing2 kat cs. again fuzz x dtg2.. bz gler minah tuh. n happy feet mmg besh giler, lawak nak mati, we luv d 5 little penguins, so stupid n funny!~ abes je movie, pat2 kitorg gerak balik b4 ujan.. plan nak balik ypeng trus since fafa kene balik rabu pagi. tuptup dpt msg from ma mum kene stay smpai kul 6 coz aunty aku plak nak kirim barang kat mama. hampeh~ so malam tuh aku g umah aunty aku n kitowg balik ypeng sok pg jela..

rabu pagi, kul 730 dah cabut dr umah shery, amik mana, my kezen yg nak ikut blk kg, so dlm kul 8 gerak balik ypeng.. oleh kerana sesat jln kitorg masuk tol senai.. hehe tp sampai gak ypeng dgn jayenye pukul 910 lebey kurg.. n fafa, naik bus balik kl kul 11. good girl, cepat sesuaikan keadaan. glad to hear dat die dah smpai kl kul 3 td... bravo~! u did it! haha, take care.. balik labuan bek2 tau budak~! n me? aku tdo d whole day beb! penat jd driver! so dat x tdo lg nih, dah puas tdo pagi ptg..

tu ler, citer tour jb, nak citer penuh mmg mcm2, tp dah jammed kepala ni pk nak karang.. uiks, aku blum isyak lagi nih.. hehe.. daa~~ nite~ [note kpd bilaJ, komen gwe mane sih?]

3 comments:

b.La-J said...

terpekik terlolong la tuh time karoake. tau sgt la kau tuh

FaFa c cumil said...

NaaaaDDD..gempak gile blog ko..wuhuuhuu..lawak dowh..thankz la bagi aku chance merempit wpun nek skuter jer..heheh...mmg next year kite blakon rem-pit 2..hahaha.. ha ah..kat danga besh wpon hujan menggil tanpa apa2 petanda @ symptom awal.. paddle boat tuh..ko mmg terer..ko penah keje bwak boat eh? hahahaharrrr... cian ryna n kilod..pusing2 kat tmpt tu gak..mcm org gile..hahahahaa.... bowling mmg menensionkan! naseb aku tak amok! tp karaoke la best!! my heart n teman tp msra..byk peminat2 tgk eyh..hahaha.. nape letak gamba huduh aku tuh!!aarrrghh..thanks la nad eyh cuz jadi dreba yg setia..;p mmg tour ni byk mkn jee,,ape tak ceybOl.wuhuuu

LittleShijuku a.k.a Nutz said...

ha ha PALEOTAK ko aku keje bawak boat! dah org terer suma benda bleyh buat! haha~

ala x gempak la kalu x letak pic ko yg meroyan tuh ;D
yela keje makan je mmg la ceybol, lg2 kau la! xD